Undervisning - Spor

Lugtesansen er absolut hundens vigtigste sans. Hunden er i stand til at opfange lugte, vi mennesker ikke engang kender eksistensen af, og hunden kan identificere selv den svageste lugt. Det er en naturlig ting for hunden, at bruge sin næse til søgearbejde, og dens næse arbejder med en ufattelig præcision. 

 

Denne helt fantastiske egenskab kan vi mennesker udnytte på mange forskellige måder. Professionelt bruges hundens lugtesans til opgaver som f.eks. redningsrbejde, hvor hunden finder frem til bortkomne personer. Narkohunde er specialtrænede til at finde euforiserende stoffer, Sweiishunde er særligt trænede hunde, der lugter sig frem til såret råvildt og politihunde kan følge et spor efter en tyveknægt.

 

Vil du træne hunden til professionelt sporarbejde, konkurrence eller blot til aktivering, er sporarbejde god mental træning, som alle hunde har stor glæde af. Men vi skal tilpasse træningsmetoderne til den enkelte hund.

 

Lær de grundlæggende principper bag sportræning og opbyg en teoretisk og praktisk viden, som du kan anvende i sportræningen med din hund. Disse kurser henvender sig både til hundeførere der vil aktivere  deres hund, men også til de hundeførere der er interesseret i konkurrencespor.

Træningsmetoderne er POSITIV INDLÆRING OG HUNDENS EGNE ERFARINGER.

 

Tilmeld kursus til vibeke@gyldenkaerne.eu