Spor med afledning


Det er vigtigt, at hunden følger det spor den præsenteres for og ikke lader sig forstyrre af afledningsfært som fx. krydsende spor fra enten dyr eller mennesker. Det er et betydningsfuldt moment at træne.

Afledning kan trænes i blødt underlag, da vi her med sikkerhed kan observere, om hunden holder sig til den fært, den er sat på, eller om den vælger den nye fært, den støder på.

I starten er det en god ide, at der er en stor tidsforskel mellem det spor vi lægger til hunden og selve afledningen. Det gør det lettere for hunden, at følge den fært, som den er sat på. Vi kan fx. lægge et spor vinkelret på er gammelt spor, som er blevet udlagt dagen før.

I blødt underlag, hvor sporene er tydelige, vil hunden bruge synet til hjælp. Men vi vil også bemærke, at hunden bliver nødt til at bruge lugtesansen, for at den kan holde sig til det rigtige spor. Hvis hunden vælger afledningen, bliver man stående og lader hunden selv løse opgaven. Den skal lære, at det ikke kan betale sig at gå forkert. Når den finder tilbage på det rigtige spor, belønnes den i form af de godbidder, der er placeret i vores spor.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square