"Frit søg" er sjov aktivering

Lugtesansen er den vigtigste sans for hunden. Hunde har ca. 200 millioner lugtceller, mens mennesker kun har omkring 5-6 millioner. Denne helt fantastiske egenskab hos hunden kan vi mennesker udnytte på mange forskellige måder. Professionelt kan hundens lugtesans bruges til opgaver som f.eks. redningsarbejde, hvor hunden finder frem til bortkomne personer. Narkohunde er specialtrænede til at finde euforiserende stoffer, sweiishunde er særligt trænede hunde, der lugter sig frem til såret råvildt, og politihunde kan følge et spor efter en tyveknægt.

Men vi behøver selvfølgelig ikke at træne vores familiehund op til at kunne klare professionelle opgaver for, at hunden kan få glæde af næsearbejdet.

Det er naturligt for hunden at bruge næsen. Og den elsker det. Der er ingen grænse for hvad de kan lære at søge efter, og de får brugt rigtig meget god energi. F.eks. siges det, at 20 min. næsearbejde svarer til 1 ½ times gåtur, hvis man skal regne efter hvor trætte de bliver. Nok værd at tænke over, hvis man en dag har super travlt, og har brug for en hurtig aktivering af hunden.

På denne video har jeg placeret ting ved jorden og jeg har placeret ting lidt højere op, som Zanto skal finde. Håber andre kan blive inspireret af denne video.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square